16 години затвор затвор получи Михаил Чинов, който преди 5 години уби и ограби възрастна жена Кючук Париж. Съдът призна Чинов за виновен по повдигнатите му две обвинения. 2 години получи и за кражбата. Съдът го осъди на едно общо наказание в размер на 16 години, при първоначален строг режим, предава TrafficNews.

Той е привлечен като обвиняем по член 116 или умишлено убийство по особено жесток начин. От прокуратурата, в лицето на Атанас Янков, поискаха присъда в размер на 18 години затвор за жестокото убийство и 3 години за кражбата. Държавното обвинение поиска да се наложи най-тежкото общо наказание, а именно 18 години затвор при строг режим.

Като мотив прокурор Янков посочи, че Чинов е действал умишлено, а не под афект както твърди самият той.

"Той казва, че жената го е провокирала. Ако бе така, защо е покрил дланите си с ръкавите на блузата? Ако е съжалил и е разбрал какво е направил, то защо се е върнал на следващия ден, за да прикрие следите си? Той е ползвал тоалетната, не е пуснал водата и се е върнал, за да скрие биологичните си следи. Много важно е обаче да се посочи факта, че Чинов сам се е предал. Помогнал е да се разкрие престъплението. Посочил е всеки детайл, дори на следствения експеримент", каза в залата Янков.

За минимална присъда пледира адвокат Терзиева, защитата на Михаил. Тя поиска 15 години затвор за мъжа.

"Георгиева го е обидила, а той е бил в абстиненция. Когато един наркоман има глад за дрога става агресивен. Чинов съжалява. 5 години се е мъчил, притаявайки истината. Той е нов човек след като е спрял дрогата. Готов е да си понесе наказанието", каза адвокат Петя Терзиева.

Изродът, убил баба в Пловдив, с разказ как я удушил СНИМКИ

В последната си дума, Михаил поиска прошка от близките на Виолета Георгиева.

"Не минава ден, без да мисля какво направих. Съжалявам. Ще си изтърпя наказанието, колкото и да е то", каза Чинов.

Припомняме, че делото бе стартирано днес, като процесът премина по реда на съкратеното съдебно следствие.