Перничанинът Стойне Ставрев-Кемпеса излежава 15-годишна присъда за кражба на близо 1.3 млн. лева. Той задигнал крупната сума от сейфове в обществения трезор на банков клон в Благоевград в периода 5 март-15 април 2010 г.

Кемпеса ще съди ГД “Изпълнение на наказанията”, защото според него бил подложен на физически и психически дискомфорт. Обирджията бил настанен в тясна килия с още двама затворници от 3 юни 2018 до 14 февруари 2019 г. пушачи, осветлението било слабо, нямало проветрение.

В хода на делото станало ясно, че банковият обирджия наистина е лежал известно време в по-тясна килия, но това се налагало заради ремонт на сградите в затвора. В помещението обаче имало достатъчно светлина и се проветрявало. От извлечение от картата му, с която пазарува от затворническата лафка пък станало ясно, че той редовно купува цигари, съобщават от “24 часа”.

В съдебното заседание Ставрев обяснил, че купува цигарите, за да играе на комар и да си купува ракия, както и да плаща на други лишени от свобода да чистят групата.

Магистратите отхвърлиха иска на Кемпеса поради недоказаност.