На 18 ноември 2016 г. на бул. "Руски" в Пловдив  Любомир Трайков, син на известен пловдивски бизнесмен, се вряза с аудито си в пежо, в което пътуват 4 души.  Спортният автомобил се движел с близо 100 км/ час, заради близкото разстояние и високата скорост, Трайков не успява да натисне спирачки и се забива в пежото. В касапницата намясто загинаха  бащата на три деца Атанас Ламджиев и младата майка  Виолета Стоянова, а на 26 ноември 2016 г. почина от нараняванията си и студентката Полина Караиванова, припомня TrafficNews.

Според трите съдебномедицински експертизи причина за смъртта на пострадалите са травматични увреждания и остра кръвозагуба. Според комплексната автотехническа и съдебномедицинска  експертиза Любомир Трайков е шофирал автомобила с концентрация на алкохол в кръвта от 0,8 промила. Не е било доказано съдържание на упойващи лекарствени и наркотични вещества в кръвта му. Водачът на втората кола - Атанас, не е употребил алкохол.

Той бе осъден от Окръжен съд - Пловдив на 4 години затвор, Апелативен съд я увеличи на 6, а през април 2018 година Върховният касационен съд намали с 1 година присъдата на Трайков. 

Осъденият излежава присъдата си в ТПО "Хеброс" към  затвора в Пловдив, където режимът на затворниците е доста по- лек. 

Днес, 3 години и половина по-късно Любомир Трайков бе освободен предсрочно от пловдивския Окръжен съд. Съставът гледал делото се е позовал на  добра характеристика, която началникът  на затвора и пробационният служител са дали на затворника. Получил е 7 награди, участвал е в групови и индивидуални занимания. Помогнал е финансово на семейството на една от загиналите жени. Оценката, която ме у дадена като вероятност да извърши второ подобно престъпление е 9 от общо 150 точки. 

През времето, в което е изтърпявал присъдата си той е работил в частна фирма. Според хора от Първенец е работел в транспортната база на баща си. Често е ползвал отпуски, защото е виждат в селото, в което семейството има голяма къща.  

Няма как да не бъде направен паралел между трагедията на бул. "Руски" и катастрофата, при която загина телевизионният водещ Милен Цветков. И двата случая имаме млади шофьори с мощни автомобили, галеници на съдбата, деца на заможни родители,  злоупотребили - единият с алкохол, другият с наркотици, движещи се с огромна за градските условия скорост и фатален край. 

Разликата е в повдигнатите обвинения, тъй като срещу шофьорът на джипът "Ауди Q7" премазал субаруто на Милен Цветков, бе повдигнато обвинение за предумишлено убийство. Това е прецедент в съдебната практика и в юридическите среди тече спор дали това обвинение ще бъде прието от съда.