32-годишната Кристина Дунчева, обвинена в убийствата на децата си на 3 г. и 5 г., не е признала, че е извършител на престъплението, каза нейният адвокат Алексиев. Думите й били само "съжалявам за това, което стана". Според защитника има съмнения, че тя е извършител и според него нямало категорични доказателства срещу нея, съобщи 24 часа.

Адвокат Алексиев обясни че Кристина е била години наред малтретирана физически от мъжа си, Георги Трайков. 

"Разбрах дори, че тя е сексуално насилвана и от баща му. Той е посягал на децата, бил ги е и ги е малтретирал, а когато повишавал тон, едното от тях треперело от страх". 

Съдия Красимир Аршинков постанови постоянна мярка "задържане под стража" за Кристина Дунчева. Според него тя е изглеждала в нормално здравословно състояние в съдебната зала и не е казала, че има нужда от медицинска помощ. Единствените й думи били, че иска да й се определи по-лека мярка за неотклонение и моли съда за снизхождение. 

Припомняме, че в четвъртък около 17,30 ч горският служител Георги Трайков повикал полиция, защото жена му Кристина Дунчева е заклала двете им деца – 5-годишното момченце Васил и 3-годишната му сестричка Ивон. И двамата родители били отведени в местното РПУ, което е на метри от къщата им. При огледа са иззети два ножа и сатър.

Разпитите продължили до малките часове на нощта с участието и на психолози от МВР. Почти през цялото време Кристина не била адекватна, говорела несвързано. Имало момент, в който се опитвала да обясни, че по-голямото дете е нападнало по-малкото с ножа, а после се е наръгало само.

Накрая признала за ужасното престъпление и казала с поглед, забит в земята: “Искаха да ми вземат децата. Нека сега да ми ги вземат!”

Първоначалните заключения на специалистите са, че неотдавна жената е отключила психическо заболяване. То обаче е останало неизвестно и започнало да се развива, тъй като Кристина не е била освидетелствана.

Тепърва психиатрите ще работят по такава задача, след като прокуратурата им възложи експертиза да преценят дали майката двоен убиец е била в състояние да съзнава какво извършва.

Ще остане ли в ареста майката, убила двете си деца?

Искаха да ми вземат децата… крещяла в несвяст Кристина, стискайки ножа