Две обвинения са повдигнати на Владимир Каролев, стана ясно днес. Едното е за нарушаване на карантината. Второто е за заблуждаващи публикации в социалните мрежи, в които се обяснява, че мерките срещу епидемията са безплодни.

По информация на БНТ икономистът ще бъде освободен срещу парична гаранция от 50 000 лв. Наказанието за нарушаване на карантината е затвор до 5 години и глоба от 10 до 50 000 лв.

Припомняме, Софийска районна прокуратура се самосезира по повод публикации в социалната мрежа, от които става ясно, че Владимир Каролев е предприел пътуване до друга област, без то да има характера на неотложно такова.

Срещу икономиста е образувано досъдебно производство за неспазване на карантината, след като се върнал от Великобритания. От прокуратурата съобщиха още, че бизнесменът саморъчно е подписал декларацията, с която е напуснал София, за да отиде в Разлог, където отседнал в хотел.

Каролев беше задържан вчера в Разлог за нарушаване на извънредното положение. Междувременно той разгласи, че ще съди държавата.

Арестуваха Владимир Каролев заради неспазване на карантината! Ще съди държавата

Каролев вече е в ареста на "Г. М. Димитров”, колко ще е зад решетките?