Оставиха за постоянно в ареста Васил Капланов-Каплата заради заплахи за убийство към мъж от Дупница

Каплата беше арестуван повторно преди дни, след като стана ясно, че по телефона е заплашвал член на Facebook групата "Къде е Янек", чиято цел е да открие информация за изчезналия на 31 юли дупничанин.

В хода на разследването е станало ясно, че шефът на мото клуб "Неразделни братя" Димитър Недев и Капланов са водили личен чат.

След коментар на Недев с упрек, насочен към разследващите в Дупница, Капланов му написал на лично съобщение: "Здрасти, няма ли да се видим с теб? Отдавна не съм те виждал, липсваш ми".

Примката около Каплата се затяга! Проведоха експеримент в дома му

Когато Недев го потърсил по телефона, Капланов отговорил: "Ааа, отворко, аз ти пиша. Не се прави, че не знаеш кой съм. Ах, ти, дупенце. Тук има едни приятели, които много искат да те видят утре, искаш ли?"

След това Недев подал сигнал в полицията срещу Капланов, който преди ареста беше с наложена мярка за неотклонение "домашен арест".

Каплата пак е в ареста!

Задържана за няколко часа беше и бившата съпруга на Капланов – Петя Николова. От четвъртък тя е освободена, след като е дала така дългоочакваната ДНК проба. Към този момент не е ясно защо е искана проба от нея.

Действия по издирването на Янек Миланов продължават от страна на разследващите, но към този момент няма и следа от дупничанина.

Единственото, което се знае е, че той изчезва на 31 юли малко след като се качва в джипа на Васил Капланов. Двамата мъже живеят в един квартал, а враждата им датирала от миналата година, след като Янек завързал връзка с бившата съпруга на Каплата – Петя.

Въпреки че днес свидетел, стоматолог, изказа мнение, че Капланов има проблем със зъбите и атрофирала челюст, съдът прецени да го остави в ареста.

Беше извадено от архивите и старо дело, за побой на друг мъж, съсед на Капланов, преди 8 години.

Откакто е изчезнал Янек, Каплата и жена му ходели за ръка - скоро Дупница не ги е виждала така...