29-годишният Викторио Алексадров, който е подсъдим за убийството на приятелката си Дарина Министерска и едногодишната им дъщеричка Никол, се опита да хвърли вината за престъплението върху младата жена.

Той поиска да бъде иззета комуникацията във Facebook с нейните родители и близки приятели, както и между тях двамата.

Второто му искане беше да се проучи ведомост на фирма, за да се разбере дали Дарина е получавала доходи, а не е работила фиктивно в дружеството.

Това било с цел да се докаже, че изцяло Викторио се грижил за издръжката на семейството.

Писмо до покойните Дарина и Никол: Можеше да съм следващата жертва

Двете му искания бяха направени в Софийския градски съд, където в 11:30 ч. се проведе разпоредителното събрание по делото срещу него.

Припомняме ви, че жестокото и кърваво престъпление стана на 29 октомври миналата година. Първо беше убита Дарина в жилището й в квартал "Надежда", а часове по-късно - в изоставена постройка край Горни Богров, бе застреляно и малкото момиченце, в окото.

В съда днес дойдоха много хора, за да подкрепят родителите Дарина - Ваня и Георги Министерски.

Двамата предявиха към Викторио граждански иск от по 250 000 лева или общо 500 000 лева, съобщи "24 часа".

Уби Дарина като куче, гръмна Никол с изстрел в окото… Съд за Викторио! Кога?

Адвокатите на убиеца - Коста Бугатевски и Петя Шопова пък предложиха да не се разпитват всички свидетели, а само част от тях, както и да се изслуша психиатричната и психологическата експертизи на Викторио, да бъдат разпитани и неговите родители, за да разкажат какви са били отношенията в семейството.

Петчленният съдебен състав с председател Иван Коев обаче реши, че делото ще се гледа по общия ред, тоест ще бъдат разпитани всички свидетели.

По време на заседанието Викторио демонстрира хладнокръвие, а извън залата - майката на Дарина обясни, че не може да тълкува "какво иска да каже един психопат".

Напускайки залата, Викторио изрекъл с усмивка на уста към родителите на Дарина: "Идвам, идвам". Тази му реплика много възмути хората. Самата Ваня Министерска каза не го е чула, защото била в гръб.

Медиите също не станаха свидетели на това поведение, тъй като вече бяха излезли от зала 17 в Съдебнатата палата.

Същинското дело започва на 22 януари, когато ще бъдат разпитани 12 свидетели.