Районната прокуратура в Пловдив е назначила спешна проверка на случая, при който 6-годишно дете беше нахапано зверски от куче и обезобразено. То е със 100 шева по лицето и главата.

Целта на проверката е да се снемат обяснения от родителите на детето и стопанката на кучето, както и разпит на всички очевидци на случая.

„Кучето директно го заръфа за лицето два пъти. Аз се изкрещях, собственичката на кучето го вдигна на ръце и кучето се опита да продължи да го хапе по краката”, заяви пред GLAS.bg бащата на детето Иван Стоянов.

Близките на момченцето издирват и други хора, които са пострадали от същото куче.

„Шит е на няколко пъти, по устата, по носа, на лицето има три лъча, където е разпрано”, сподели майката Таня Иванова.

Разследващите ще съберат документи за медицинските интервенции на детето, за да се установи вида и характера на телесната повреда. Детето е прекарало 5 дни в болница и е травмирано от преживения стрес.

„Собствениците на кучето носят според мен основната вина. Или ще го държат на повод или ще му сложат намордник”, споделя мнение психиатърът д-р Веселин Герев.

Проверката трябва да приключи до 17 септември.

 

Собственичката на кучето отказа коментар. По наша информация те са напуснали селото след инцидента и са преместили кучето в друго населено място. 

 

Дете от Пловдив е със 100 шева след нахапване от куче СНИМКИ

Майката на детето със 100 шева: Искам кучето мъртво!

100 шева заради едно "бау". Как се стигна до обезобразяването на дете?

Кучето, обезобразило дете, хапало и други хора. Къде са? Ще свидетелстват ли?