Пловдивският районен съд заседава днес по искането на прокуратурата 58-годишният Бисер, който нахлу в болница „Тримонциум”, стреля с пистолет и намушка съпругата си да остане в ареста. Стрелецът беше привлечен като обвиняем за закана за убийство спрямо жена му и двама униформени.

Преди минути магистратите взеха решение Хънтев да остане зад решетките.

Припомняме, 58-годишният Бисер нахлу в лечебното заведение по обед. Той се отправил към регистратурата, зад която била неговата съпруга, с която са разделени от месец. Той извадил нож и я наръгал в крака. На място се отзовали полицаи, като мъжът извадил газов пистолет и стрелял срещу тях. За да го неутрализират, униформените го ударили с палка по главата. 

Ранената жена беше откарана в друга болница без опасност за живота. Малко по-късно с втора линейка беше изведен и нападателят. В основата на нападението е семеен скандал между двамата съпрузи, които от известно време не живеели заедно. 

Това не е първа подобна проява на Бисер Х. През 2000 година той е станал клиент на Темида, отново по обвинение за хулиганство и закана за убийство. Впоследствие е реабилитиран.

Според първоначалната информация извършителят не е заявил в районното управление, че притежава газов пистолет. В миналото е работил като охранител в частна фирма, разкриха още разследващите.