39-годишен автомонтьор е осъден по обвинителен акт на Районна прокуратура – Карлово за измама.  На 26 септември 2015 година в Карлово той измамил 46-годишен мъж, че ще  извърши ремонт на лек автомобил, марка „Нисан“, изразяващ се в поправка на скоростна кутия и смяна на контролиращ компютър за нея. Измамата продължила до 11 февруари 2016 година, като в действителност не извършил ремонт и с това причинил  имотна  вреда в размер на 1950 лева.

Той е обвинен и за това, че за  периода от 5.01.2016 г. до 16. 07.2017 г.,  в Карлово е измамил клиент – 39-годишен мъж, относно качеството на предоставената услуга – ремонт и монтаж на  двигател на автомобил - джип „Чероки“, който в действителност не бил извършен.

Районен съд – Карлово му е наложил наказание от две години „лишаване от свобода“ условно с четири години изпитателен срок и забрана да упражнява дейност за срок от три години.

По делото е установено, че и в двата случая, в Карлово, подсъдимият П.Д. приел за ремонт в сервиза си автомобилите, но не направил такъв. Щетите не са възстановени.

Присъдата на Районен съд – Карлово подлежи на протест и обжалване пред Окръжен съд – Пловдив.