Убиецът на 18-годишната Андреа от врачанското село Галиче - Аксел Олеков, вече е с влязла в сила присъда и е настанен във врачанския затвор, съобщи адвокатът на бащата на умъртвеното момиче Димитър Марковски.

„Аксел не е обжалвал 18-годишното си наказание и затова вече е в затвора. Трябваше да лежи доживот, но заради това, че е бил непълнолетен, когато е убил Андреа, нямаше как да получи по-тежка присъда. Главният прокурор Иван Гешев обеща справедливост, но присъдата вече е факт. Освен това след 9 години Аксел може да поиска да излезе предсрочно от затвора. Законът позволява на непълнолетните престъпници да изтърпят 1/3 от наказанието си“, обясни Марковски.

Убиецът на 18-годишната Андреа от Галиче - на съд!

На 4 ноември Окръжният съд във Враца призна Аксел Олеков за виновен за това, че на 11 януари, 2020 г. е отнел по особено мъчителен начин живота на момичето в дома му, след като е проникнал в жилището посред нощ, а след това е изнасилил и ограбил жертвата. За извършените четири престъпления магистратите определиха едно общо наказание от 18 години.

"Клиентът ми се отказа от обжалване на присъдата и аз съм длъжен да уважа неговото желание като негов служебен защитник", заяви адвокат Калин Кънчев, който бранеше по време на процеса подсъдимия Аксел.

Последните думи на убиеца, преди да бъде произнесена присъдата, бяха, че съжалява за стореното. Той призна обвиненията на прокуратурата с изключение на това за изнасилването на момичето. Твърдеше, че не е осъществил полов контакт с Андреа без нейното съгласие.

Преди това Аксел Олеков е направил пълни самопризнания пред следовател и съдия. "Съдиите го питаха: „Някой да те е карал да твърдиш, че си изнасилил момичето?“ Той отговори, че никой не е упражнявал върху него натиск. В същото време не можа да отговори защо преди е говорил за изнасилване, а сега отрича“, коментира адвокат Марковски.

Гешев за убиеца от Галиче: Необразован, неработещ - социопат!

18-годишно момиче е открито с прерязано гърло в Галиче

Бащата на убитата зверски Андреа: Ако нямах друго дете, нямаше да искам да живея