Тежко остава състоянието на мъжа, който бе обявен за покойник в Сливен, обяви д-р Юлия Бянкова, началник на отделението по реанимация в областната болница, където е настанен пациентът.

Случаят, при който 72-годишен мъж бе обявен за мъртъв, издаден му е бил смъртен акт и е приет от погребална агенция, вече втрещи цяла България, стигна даже и до печатните медии по света.

Не е за вярване! Починал мъж, се оказа жив в наша морга!

По думите на д-р Бянкова, мъжът в момента е в коматозно състояние, но вече реагира на волеви дразнения, опитва да отваря очи.

Той е много слаб, с тежка хипогликемия, не се е хранил от дълго време. В деня преди инцидента е трябвало да постъпи в отделението по гастроентерология във Военната болница в Сливен, но…

Днес гворителят на Окръжната прокуратура в Сливен Ваня Белева обяви, че прокуратурата е била уведомена за образувано досъдебно производство, каквато е практиката при откриване на починал човек.

В такива случаи производството е по чл. 115, за убийство!!!

"В конкретния случай, въпреки че човекът не е мъртъв, проверката ще продължи в хода на образуваното вече производство. Тепърва ще се изясняват фактите, на мястото са били екипи на пожарната, полицията и "Спешна помощ", коментира тя пред БТА.

Според прокурор Белева, която посочи, че не е имала подобен случай в практиката си, вероятно се касае за нарушаване на служебните задължения и грешка на медицинския екип.

Вътрешна проверка в Спешния център на болницата в Сливен също ще разследва как жив човек е обявен за мъртъв.

А шокиращата история започва с подпис на фелдшер от Спешна помощ. Минута, след като разбили апартамента на 72-годишния мъж, без преглед медикът написал заключение за смърт. От общината издават смъртен акт, а от погребална агенция изнасят мъжа с ковчег от дома му.

"Когато го извадихме от ковчега, видяхме, че лицето преглътна. След това започна да диша. Затваряме му очите - той ги отваря. Преместихме му ръката - той я върна на същото място", разказа втрещен днес Бисер Тодоров, собственик на погребалната агенция.

Когато го извадихме от ковчега, видяхме, че лицето преглътна...

Подават сигнал, че мъжът е жив и в Гробищния парк идват полиция и линейка. Служителите са в стрес и отказват да отидат на работа.

Близките на 72-годишния мъж са тръгнали спешно от чужбина след мнимото известие за смъртта му.