Осъдиха 36-годишен мъж във Великобритания, описван като "най-масовия изнасилвач в историята на страната, който никога няма да бъде безопасен да бъде освободен". Рейнхард Синага, индонезиец по произход, втрещи обществеността със своите 136 изнасилвания и общо 159 сексуални престъпления. Той беше осъден на доживотен затвор, с минимално изтърпяване на поне 30 години, пише "Гардиън".

Решението на съда в Манчестър за първи път разкри самоличността на изнасилвача, който причаквал жертвите си пред нощни клубове. Той записвал нападенията на общо два телефона. Предстои идентифицирането на поне още 70 души, допълва изданието.

Във Великобритания той се е подвизавал като студент и подготвял магистърска степен в Университета на Лийдс. Той упоявал жертвите си, предимно млади мъже, след което ги нападал, докато са в безсъзнание. 

Изнасилвачът използвал главно упойващото вещество гамахидроксибутират (GHB) върху жертвите си - операционен анестетик, който е излязъл употреба, пише Дарик. Този случай повдигна въпроса за разпространението на подобни вещества в Обединеното кралство, които биха могли да се използват за седатиране на жертвите на сексуални престъпленията.