Окръжна прокуратура – Пловдив внесе обвинителен акт за кражба на телефон от 17-годишен младеж.  

Кражбата е извършена на 27 август в Пловдив, а тийнейджърът е отмъкнал телефон за 99 лева от 36-годишна жена. По време на кражбата той е употребил сила и е счупил челюстта на жертвата си. 

На 26 август младежът заедно със свой съучастник бил с техни приятели и употребили алкохол. Малко след полунощ тръгнали да се прибират по домовете си, но преди това решили да се разходят. Те взели питбула на единия младеж и започнали да обикалят из квартала, където живеели.

Към 4,50 часа двамата преминали покрай кафе автомат и забелязали жена, застанала пред машината, за да си купи кафе. Тя отивала на работа, първа смяна, в близкия хипермарект. Обвиняемите се приближили към нея. В първия момент жената не се притеснила, защото помислила, че те също идват за кафе. Когато усетила, че са зад нея, тя  инстинктивно се обърнала. В този момент била ударена в лицето от обвиняемия, а неговият съучастник бил на около 2 метра разстояние с питбула.

Нападателят продължавал да удря жената по лицето и тялото, като приятелят му викал да спре, но той не се отказвал. Жената паднала на земята и от джоба на панталона й се показал мобилният телефон. Нападателят го взел, след което двамата обвиняеми се оттеглили от мястото. Пострадалата успяла да се добере до болница, близка до мястото, откъдето бил подаден сигнал в полицията.

През това време крадецът дал телефона на своя приятел, като му казал да го пази до другия ден, за да не го намери баба му вкъщи. Съдебномедицинската експертиза е установила, че на пострадалата жена е причинено счупване на челюстта, контузии на главата и лявата ръка. 

Двамата обвиняеми са с наложени мерки за неотклонение „Под надзора на инспектор от Детска педагогическа стая“.