Специализираната прокуратура повдигна обвинения на 6 лица за участие в организирана престъпна група, създадена с цел изработване и разпространение на неистински български лични карти, международни паспорти, шофьорски книжки, дипломи за завършено образование и други официални документи. Те са задържани при вчерашната мегаоперация в Пловдив. Днес шестимата са били освободени срещу гаранции от 10 000 лева.  

Припомняме, специализираната полицейска операция, проведена от  ГДБОП и ОДМВР-Пловдив под ръководството и надзора на Специализираната прокуратура, вчера блокира изходите на Пловдив във връзка с провеждащата се мащабна операция. Столични антимафиоти проверяваха близо 20 адреса в Пловдив, за които има информация, че обитателите им се занимават с производство и продажба на фалшиви документи - паспорти, лични карти, шофьорски книжки и дипломи. 

При обиските на адреси на членовете на групата са намерени и иззети подготвени за продажба фалшиви документи, компютри, флашпамети, техника и материали за предпечатна подготовка и за изработване на фалшификатите, както и други доказателства за престъпната дейност.

Събраните доказателства сочат, че групата е действала на територията на област Пловдив от началото на 2019 г. Изработвала е и е продавала фалшификати на български граждани. Част от участниците се занимавали с изработването, а други изпълнявали ролята на посредници – издирвали купувачи. Получените средства били разпределяни между участниците в групата.

Полиция блокира изхода на Пловдив! ВИДЕО

Мощен удар на жандармерията и ГДБОП в Пловдив! Има задържани!