Ремонт затваря тунел „Кричим“ през следващата седмица. От понеделник до петък от 22:00 ч. до 06:00 ч. сутринта ще се спира движението по съоръжението, съобщиха от АПИ.  Обходният маршрут е по пътя Пловдив - Асеновград - Смолян.

Ремонтът на тунела е част от проекта за рехабилитация на пътя  Михалково – Кричим. Това е участъкът от изхода на Кричим до яз. „Въча“. Инвестицията е за близо 23 млн. лв. 

По проекта се ремонтират 4 големи мостови съоръжения и тунела „Кричим”, който е с дължина 130 м. Тунелът е изграден през 1963 г., като оттогава досега не е ремонтиран. Съоръжението ще бъде с нова хидроизолационна и дренажна система, пътна настилка, тротоари, енергоефективна осветителна система и др. По трасето на участъка се изграждат подпорни и укрепителни стени с различна височина, както и укрепване на откосите с високоякостни мрежи.

В участъка с извършващи се ремонтни дейности е необходимо шофьорите да карат внимателно, със съобразена скорост и да спазват стриктно пътната сигнализация, предупреждават от АПИ.