Страховитият лидер на ултрасите на Лацио Фабрицио Пискители беше убит посред бял ден в сряда, информират италианските медии, позовавайки се на полицейски източници.

Пискители, известен ката Диаболик, е бил причакан в засада при Аквадуктите, недалеч от Чинечита в предградията на Рим. Нападателят му се е приближил отзад и го е застрелял в лявата част на главата.

Италианските медии твърдят, че Пискители наскоро е бил обект на разследване за търговия с наркотици, а убийството му вероятно е свързано със съперници в незаконната дейност.

Диаболик и ръководените от него ултраси от Северната трибуна на „Стадио Олимпико“ винаги са били в центъра на скандалите. Преди година те забраниха на жени да седят на първите редове на стадиона, отбелязва Блиц.

„Курва Норд“ е свещен място. На жените, съпругите и годениците не е позволено да стоят на първите 10 ред. Каним всички, които са избрали стадиона като романтична алтернатива на Вила Боргезе, да отидат на друго място“, обявиха тифозите на „орлите“.

Ултрасите на Лацио често са обвинявани в антисемитизъм при отношенията си с враждуващите фенове, както и с разпъването на фашистки знамена. Запалянковците на тима често нападат агитките на другите отбори и при тези атаки се използват ножове.