Топло и предимно сухо време ни очаква в следващите две седмици. Но преди горещия период ще видим малко дъжд, гръмотевици и по-ниски дневни температури. Това ще се случи в четвъртък и петък тази седмица, но след това, поне до 25-ти ще се радваме на лятото.

В сряда срещу четвъртък през нощта над Западна и Северозападна България ще се развиват гръмотевични бури и на места ще превали и прегърми. Вятърът от запад ще се усили и с него ще нахлува по-хладен въздух.

В четвъртък ще е ветровито, особено в Северна България, а дневните температури ще са с няколко градуса по-ниски - до 25 - 27 градуса. Тогава на места в плaнинските райони е възможно да превали и прегърми в следобедните часове, съобщиха синоптиците от НИМХ.

В петък също се запазва възможността за кратки превалявания главно на юг и югоизток, от събота нататък времето ще се стабилизира и ще навлезем в дълъг период на топло и сухо време, който ще се простре в следващите 10 до 15 дни.

В средата на следващата седмица отново ще бъде горещо, на места с температури до 38, 39 градуса, но отново не се очакват рекордно високи температури.