Двама пловдивчани преплуваха с кану чисто новия подлез на Гладстон. Двамата се спряха при закъсал автомобил, за да видят могат ли да помогнат с нещо на бедстващите!

От 20.30 ч. в сградата на ОДМВР - Пловдив заседава извънреден кризисен щаб под ръководството на ст. комисар Ат. Илков. Участват началникът на отдел ОП комисар Венелин Младенов, началникът на сектор Пътна полиция гл. инспектор Димитър Димитров, зам.-кмет по транспорта и обществения ред Златин Велев, кметовете на райони в Пловдив, директори на Общински предприятия "Чистота" и "Градини и паркове" Иван Стоянов и Стоян Алексиев, н-к отдел "Обществен ред и управление при кризи" в община Пловдив.

Над 20 патрулни автомобила на ОДМВР - Пловдив са разположени по невралгичните точки  в града. Там има и дежурни екипи на ОП "Чистота" и почистващата фирма КМД. Усложнено е състоянието и са затворени за движение подлезите на Скобелева майка и Гладстон, бул. Марица юг под моста на УХТ, бул.Васил Априлов железен мост, Шести септември преди Адата до Макдоналдс, Найчо Цанов, части от бул. Санкт Петербург, бул. Освобождение до военните поделения, Коматевско шосе, участъци от бул. Христо Ботев от Сточна гара до бул. Източен.