Нанчев и Шляпашки се изправиха пред съда. Двамата майстори бяха обвинени в предумишлено убийство с користна цел и направиха пълни самопризнания.

Припомняме, че зловещата история от Негован започна, след като бяха открити човешки останки, натъпкани в бидон. Оказа се, че те принадлежат на бившия треньор по борба Йордан Атанасов и жената, с която живеел - Марияна. 

Двамата станали жертви на Пламен Шляпашки и Георги Нанчев, които искали да ги оберат. Те били простреляни в главата, а телата им след това били разфасовани в банята и натъпкани в бидони. Всичко се случило в собствения им апартамент на столичния бул. “Витоша”, където двамата убийци трябвало да правят ремонт. 

Убийството е планирано една година. Георги е познавал жертвите от 15 години, още от годината, когато треньорът по борба Йордан Атанасов се прибрал от Нигерия, където готвел местните национали.

Възрастната двойка е била убита на 14-ти юли в апартамента на семейството на столичния булевард „Витоша”. Полицията проверява дали и други хора не станали жертви на двамата задържани. 

След убийството Георги и Пламен са се опитали да прикрият престъплението като са разчленили телата, поставили са ги в пластмасови бидони и найлонови чували и са ги изхвърлили във водоема до Негован.

Пистолетът на Шляпашки, укрит от него в работилницата на Техническия университет, където с Нанчев имали договор, е най-категоричното доказателство за вината му. 

Неговият съучастник Нанчев пък е закован с намерените у дома му бижута на жертвите, които той задигнал след престъплението.

Шляпашки и Нанчев направиха пълни самопризнания, след като бяха задържани. 

Полицията проверява дали и други хора не станали жертви на двамата задържани. 

Предстои да стане ясно каква мярка ще им наложи съда.