Шумна веселба в ресторант на центъра на миньорското градче Гълъбово приключи с масов бой към 22:30 часа на 21 август. Сигналът към спешния телефон 112 бил подаден от сервитьорите, които се видели в чудо при внезапно захвърчалите ножове, столове и маси.

В търкала взели участие над 30-40 от сватбарите, които влезли в схватка заради млада мургава танцьорка, която отказала да пристане на един от подпийналите си ухажори. В защита на момичето се намесили нейни близки, свадата за броени минути прераснала в ръкопашна схватка, според свидетели се чули и няколко изстрела, най-вероятно от газови пистолети, съобщава „Монитор”.

Пристигналите на място униформени успели да умиротворят за кратко обстановката, разпитани били част от най-буйните сватбари, след което веселбата била прекратена и младоженците се оттеглили към ромския квартал „Лозенец“, където живеели.

Трийсетина минути по-късно дошло ново съобщение за горяща къща в махалата, на място са заминали два пожарни автомобила, но междувременно пламналият покрив се срутил и само по чудо не затрупал живеещото вътре семейство.

По обвинение в умишлен палеж е задържан наскоро излязъл от затвора 34 – годишен гълъбовец, който изтърпял ефективна присъда за хулиганство.