Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че може да отмени планираната среща с руския президент Владимир Путин по време на срещата на върха на Г-20 в Аржентина заради случилото се в Керченския проток, предадоха световните агенции.

В интервю за в. "Вашингтон пост" Тръмп заяви, че очаква "пълен доклад" от своя екип по национална сигурност във връзка с инцидента, предава БТА.

В неделя Русия откри огън срещу украински военни кораби, след което задържа плавателните съдове и екипажите им близо до Крим - анексиран от Москва през 2014 г.

Тръмп каза, че докладът ще има решаващо значение за това дали ще се срещне с Путин. "Не харесвам тази агресия. Изобщо не искам тази агресия", заяви той.

Американският президент би следвало да се срещне с руския си колега в кулоарите на срещата на върха на Г-20 в Буенос Айрес, която ще се състои в петък и събота. Съветникът на Тръмп по въпросите на националната сигурност Джон Болтън заяви пред журналисти, че на срещата с Путин ще бъдат обсъдени темите за сигурността, контрола над въоръжаването, Близкия изток и Украйна.