Бях съсредоточен към това да подбера въпросите на зрителите, не съм знаел какво премиерът ще отговори, каза шоуменът
 

 

 
 


Истината е, че това беше тв предаване, в което един водещ, задаваше въпросите на зрителите на един министър-председател, обобщи Слави


Слави Трифонов за пръв път проговори за интервюто си с Бойко Борисов, заради което понесе сериозни критики.

Според политически анализатори той буквална погреба политическия си проект в зародиш, а заради мекушавото си интервю с премиера, сам си свалил и стъпкал ореола на Спасител на нацията, смятат политолози. Други изтъкват, че Слави е задал въпросите на зрителите, които те са му изпратили и настояли да получат отговор.



Всеки има право на мнение и свобода на словото, започна Слави и изчете част от коментарите на зрителите, явно, за да покаже, че понася критика. Шоуменът даже показа някои от карикатурите, които се появиха след гостуването на премиер.

„Напълно разбирам, че е имало очаквания един политически лидер да се срещне с друг, бъдещ политически лидер, но истината е, че това беше телевизионно предаване, в което един водещ задаваше зрителски въпроси на един министър-председател. А когато, или ако, има среща на двама политически лидери въобще няма да се задават такива въпроси, защото всичко ще е ясно. А най-хубавото е, че има свобода на словото и това е прекрасно”, заключи Слави и даде думата на сценаристите си. „Това е глутницата и аз като демократичен водещ ще ги оставя да говорят”, каза шоуменът.


След това последва дълъг разговор със сценаристите му, които критикуваха медийната среда, опитваха се със шеги, които често звучаха нелепо да замажат неловката ситуация от миналата седмица.
Те направиха анализ на гостуванията на Бойко Борисов, Сотир Цацаров и Мая Манолова, опитвайки се да критикуват премиера.


”Сега ще се каже, че е трябвало аз да задам тези въпроси, а не вие сега”, обърна се шоуменът към сценаристите си. „Бях съсредоточен към това да подбера въпросите на зрителите, не съм знаел какво ще отговори”, обясни Слави.