По-рано днес премиерът Бойко Борисов посети Военновъздушната учебна „Георги Бенковски“ в град Долна Митрополия. Преди това обаче той се видя в сградата ба Министерския съвет с медиците, а след срещата се разбра важна новина.


Пред военните от Долна Митрополия Борисов заяви следното: "Пред медиците поех ангажимент и го свършихме. Сега и пред вас ще поема ангажимент. Толкова  приятно бях впечатлен от вас при предишното посещение, че исках пак да дойда"

"Държавата ще осинови това училище. Защото пред вас има перспектива. По 2 милиарда ще се дадат за нова техника. Като ви гледам какви млади хора сте и сладури искам да знаете, че ще има и по-добри битови услови за вас", обеща премиерът.

"Мога да ви обещая догодина през октомври магистралата от София ще дойде до Плевен. Навремето не ми вярваха като правихме "Марица" и "Тракия", но... сега не можем да намерим работници за заводи, които има около тях", допълни Борисов.

"Има какви ли не високотехнологични заводи. В Димитровград например се прави цялото окабеляване на Мерцедес. Накрая в един куфар отива в Германия", поясни премиерът.

"От другата страна има завод за фарове и мигачи. В края на май, живот и здраве, ще научите и други неща", каза Борисов, с което намекна, че заводът на Фолксваген ще е именно в България.


"Така, че има ли път има и инвеститори", допълни още премиерът.