17-годишен младеж е задържан в Лондон по подозрение, че е хвърлил 6-годишно момче от десетия етаж на прочутата галерия за модерно изкуство Tate Modern  в английската столица, предаде postimees.ee. Художествената галерия, която се намира на брега на Темза, отначало е затворила врати, за да не може никой да излезе от нея, но след това хората са били пуснати.

"Момченцето е в критично състояние. Полицията поддържа семейството му", се казва в официалното съобщение на лондонските власти. Според полицията няма основание да се смята, че заподозреният тийнейджър е познавал детето. Не са известни и причините, поради които е решил да го убие по този зловещ начин.

6-годишното дете е било транспортирано до близката болница с медицински хеликоптер. 17-годишният младеж не се е опитал да избяга от местопрестъплението, след като е метнал детето през една от терасите на галерията.

Малко след като пъкленото дело е било извършено, се чували виковете на майката на детето: ''Къде е синът ми, къде е синът ми?''