Обикновена разходка до магазина за хранителни стоки се оказа незабравима за една жителка на Бразилия: жена се натъкна на зловещо изглеждащо същество, което бавно се движело по асфалта.

Според журналисти тази странна среща с "асфалтовото чудовище" се е случила, когато Тори Силвейра спокойно вървяла по улицата на родния си град Санта Катарина.
 
Въпреки страховете й, заинтригуваната бразилка се приближила и видяла, че всъщност пред нея стоят „стотици дълги червистообразни бръмбари с миниатюрни крака, които пълзят един над друг.“ 

Силвейра заснела необичайната купчинка в краката й, която според нея може да се превърне в кошмар: отвратителна маса от червеи, движещи се като вълна по градския тротоар!

Жената каза, че никога не е виждала нещо подобно дори по телевизията и никога не е чувала за такова чудо. Междувременно, някои интернет потребители, гледайки бразилското видео, отбелязаха, че необичайните насекоми имат поразително сходство с фрагмент от чудовището "Mind Flayer" от популярния сериал на Netflix "Stranger Things".

За щастие, сред онези, които видяха мистериозните кадри, бяха и биолози, които предположили, че видеоклипът е заснел ларвите на листна оса, който по този начин просто „е променил местоположението на своето гнездо“. Експертите обясниха, че по време на това опасно за тях пътуване, ларвите най-вероятно са „обединени като защитна реакция“. Е, от своя страна, това е доста добра тактика, тъй като живата маса изглежда така, ме да искате да избегнете контакт с нея на всяка цена. Предполага се, че това се отнася не само за хората, но и за животните и птиците, а последните могат да бъдат врагове на листната оса.