Отидете на място, на което ви се струва, че няма да откриете нищо интересно. Защо ли? Ето няколко страхотни причини:

 Ще пристигнете без високи очаквания. А високите очаквания могат да сдъвчат и изплюят всяко пътешествие, дори това, за което мечтаете от години. Докато тук просто стягате куфара и пристигате на място без да се налага да се вписвате в собствените си стереотипи. Просто сте си вие и правите каквото ви се иска.

Ще се срещнете с хора с различни от вашите интереси. Докато пътувате по „своите“ дестинации, се срещате горе-долу с един и същи тип хора. Отидете на място, на което по принцип не бихте отишли, и гарантирано ви очакват куп неочаквани запознанства.

Ще откриете нови неща за себе си. Поставете себе си в ситуация, в която не бихте искали да попадате, и ще откриете куп нови свои страни. Обичате спокойствието и тишината? Е, след като установите колко устойчиви можете да бъдете на азиатски трафик и шум, на комари-кръвопийци или хаотичен градски транспорт, ще имате не само интересни истории за разказване, а и нови представи за собствените си възможности.

Ще излезете от зоната си на комфорт. Едва ли ще ви е нужно много време да се сетите за случай, в който сте направили нещо, за което първоначално сте се съпротивлявали, а то се е оказало страхотно. Често нещата, които най-малко искаме да опитаме, се оказват най-добрите за нас. Направите ли го веднъж, ще се чувствате по-уверени, ще бъдете по-гъвкави с ще можете да се справяте с всякакви ситуации.

Ще можете да откриете, че понякога грешите. В новите преживявания има адреналин, който зарежда организма ви. Когато установите колко погрешни са били представите ви за мястото/хората/начина на пътуване, които първоначално не сте харесвали, ще можете с удоволствие да установите, че понякога грешите. И да започнете по-малко да слушате гласчето, което ви кара да си стоите на сигурно.

Направете го, когато сте готови – не трябва да е насила. Имайте предвид обаче, че няма как да сте напълно готови да направите нещо, което не искате. Когато се върнете от първото си пътуване до място, което не ви е интересно, ще поискате пак. Хоризонтите се разширяват всеки път, когато напускате зоната си на комфорт.