На днешната си сесия пловдивските общински съветници ще обсъдят предложението на кмета да се намали бюджетът  на общинската фондация „Пловдив 2019“ със 700 000 лева. Като аргумент Тотев се позовава на доклада на изпълнителния директор на фондацията Кирил Велчев, че до края на настоящата година се очаква икономия в размер на 700 000 лв от планираните средства за проектите  на инициативата „Пловдив 2019“  и за издръжката на администрацията. 

На заседанието си общинските съветници се очаква да пренасочат 500 000 лв от средствата за неотложен ремонт на улици, които след дъждовете са в лошо състояние. 15 000 лева ще бъдат предоставени на Археологическия музей  за ремонти след поройните дъждове в края на май и 75 000 лв – за обзавеждане на Градската художествена галерия. 

Очаква се ОбС да утвърди и отпускането на 100 хиляди лева за сградата на Хуманитарната гимназия „Св. Св. Кирил и Методий“, както и 100 000 лева за изготвянето на проект за ремонт на сградата на ОУ „Княз Александър І“. 

Дневният ред на заседанието включва още предложение в подлезите на „Тримонциум“ и до аптека „Марица“ да не бъдат разполагани вече търговски обекти и те да останат само пешеходни зони.