Сега е лято, топло е и за да съхраним по-дълго време храните и напитките, независимо какви са те, ги слагаме в хладилника. Смятаме, че така ще ги задържим и по-свежи. След това и усещането при похапването и съответно пийването е още по-приятно, пише Дарик.
 
Има обаче определени храни, които е препоръчително да държите извън хладилника, пише Insider. Вижте кои са те:

 

 

Домати
 
Ако сложите домати, купени от магазина, в хладилника, те ще загубят от вкуса и твърдостта си. Не е задължително, но е по-добре те да са на стайна температура.

Специалистите твърдят, че картофите са толкова полезни, че дори човек да яде само тях през целия си живот,

Картофи
 
Студената температура влияе на вкуса на картофите. Най-подходящо е да ги държите на сухо и хладно място, можете да го сложите например в хартиена торба, където ще издържат до три седмици. Никога не ги оставяйте в найлонов плик, там лесно се промъква влага.

лук
 

Лук
 
Този зеленчук има нужда от повече въздух около себе си, за да не се разваля бързо. Най-добре е да се държи на тъмно, сухо място, например килер, и да бъде изолиран от други продукти. В никакъв случай в хладилник!
 

Чесън
 
Колкото и странно да звучи, оставянето на чесън в хладилника всъщност може да ускори развалянето му. Препоръчва се да се държи в хартиена торба или картонена кутия на тъмно и сухо място.

 

Хапвайки авокадо, спазващите диета скоро могат да забележат промяна в областта на талията
 

Авокадо
 
В хладилника те ще узреят по-бавно и няма да задържат богатите си вкус и текстура. Оставете ги на стайна температура в купа на масата или плота.

Праскови
 
Сочността им ще се загуби, ако ги държите дълго на студено. Ако говорим за дългосрочно съхранение, по-добре ги сложете направо във фризера.
 

Мед

Медът е от редките храни, които не се развалят, ако се съхраняват правилно. Но в хладилника той би се захаросал и би загубил доста от натуралните си аминокиселини и витамини. Дръжте меда си в стъклен буркан далече от пряка слънчева светлина и големи амплитуди в температурата.