Сръчна столична джебчийка успяла да изненада неприятно главния архитект на полската столица Варшава Марлена Хапак по време на нейно посещение в София. Гостенката останала без чантата си, но за неин късмет след много бърза реакция на родната полиция крадлата е заловена само за два часа. Тя дори не успяла да пласира плячката си и всички пари и документи на Хапак са върнати непокътнати. Куриозната история е публикувана в "Телеграф".

За късмет на полякинята кражбата станала пред заведение на булевард "Витоша", където имало видеокамери. Те заснели лицето на джебчийката, която се оказала стара познайница на органите на реда. Това помогнало и за бързото й разкриване и задържане. 

Марлена Хапак дошла в София, за да участва в международиня архитектурен конкурс за реконструкцията на площад "Света Неделя" като член на международното жури.

Според разказа на артитектката тя отишла да пие кафе с приятели и оставила само за броени минути чантата си без надзор на съседния стол. После само видяла как жена я грабва и изчезва в тълпата.

Арестуваната джебчийка имала славата на една от най-добрите в ромския клан, който е специализиран в този доходен бизнес. По принцип тя гастролирала основно зад граница, но сега случайно била за кратко в родината, обясниха още криминалисти.