Гардове и полицаи предотвратиха кърваво убийство в центъра на Пловдив, пише „Марица“. Екшънът се разиграл в заведение на улица „Капитан Райчо“, когато мъж със зареден пистолет заплаши с оръжие служителка и клиентите.

Около 12,30 ч. днес 61-годишният нападател бил седнал на една от масите на открито. През цялото време той се държал неадекватно и се заяждал с останалите клиенти. Когато кафеджийката се осмелила да му направи забележка, мъжът сякаш окончателно превъртял.

Той извадил пистолет джоба си и заплашил да гръмне жената. След това размахал оръжието и срещу седналите по масите хора. „Сега излязох от затвора и започвам нов живот с оръжие в ръка“, крещял бабаитът.

Междувременно заплашената служителка позвънила за помощ в охранителната фирма. След броени минути на мястото пристигнал патрул на ДАИКС. Гардовете успели да обезоръжат и задържат буйстващия мъж. Оказало се, че пистолетът му бил готов за стрелба с патрон в цевта и само леко дръпване на спусъка е можело да причини голямо нещастие.

Неадекватният нападател вече е предаден на органите на реда и е задържан в Четвърто районно. 61-годишният мъж наскоро е бил освободен от затвора. Той е криминално проявен и осъждан с присъди за изнасилване и грабеж.