Майката на детето, затиснато от врата, с последни новини за състоянитео на сина си: Детето е по-добре, но все още е стресиран. 

Петгодишно дете бе настанено в Областната болница в Пазарджик след като врата на спортно училище в Пазарджик падна върху него и го затисна.

Майката на момчето Миглена Милчева даде информация пред сутрешния блок на Нова телевизия за състоянието на детето.

„Състоянието на детето е по-добро – заяви Милчева. - Още е изплашен и стресиран. Не дава да излизам от стаята му в болницата.

Минахме с голямото ми дете, а след това вървеше малкото. Чухме как пада вратата и видяхме, че детето е затиснато под нея. Хора помогнаха да измъкнем детето под вратата. Сама опитах веднага да вдигна вратата, но тя не помръдна. Мъжете, които дойдоха, успяха да я вдигнат. Господ ни опази, че не се стигна до голяма трагедия.

Нямам представа как е възможно да падне тази тежка врата. Вероятно не е поставена както трябва.

Всяка вечер има там много деца, които играят. Казват от училището, че след училището отговорността е на родителите. Ще търся правата си къде е необходимо. Още в началото на идната седмица ще подам жалба.

Игрището винаги се е ползвало от много хора. Към 19:30 часа бяхме там. Имаше 10 - 15 деца, а на малкото игрище 30-ина. Имаше много хора, които бягат. Винаги е пълно с хора. Там постоянно има много деца.

Детето е със счупена ключица, охлузвания по главата, сини насвякъде, болки в корема. Хубаво е, че няма нищо сериозно. Докторите казаха, че трябва да остане в болница два-три дни още.

В последно време страшно много деца са жертви на всичко и не съм съгласна с това. Заради това и ще си търся правата до последно”.