Макар и със счупена бедрена шийка, легендарният актьор Стефан Данаилов не спира да се шегува, даже от болничното си легло.

Племенницата на Ламбо Росица Обрешкова заяви: "По молба на Мастъра съобщавам на целокупния български народ, че той е добре, не е в тежко състояние. Чувства се добре. Каза, че е ранен партизанин - така да го приемаме".

"Случват се и такива неща, както се казва, късметът му не сработи този път", допълни тя.

Актьорът беше приет в ортопедичното отделение на лечебното заведение в понеделник. Той е със счупване на бедрена шийка. Инцидентът с легендата на българското кино и театър е станал в неделя на вилата му в Приморско.

"Говорих с татко вечерта, когато стана инцидентът. Той е със страхотен дух. Мисля, че това много ще му помогне да се възстанови. Държа връзка с екипа на болницата. Вероятно операцията ще се извърши там. Не знам дали професор Андрей Йотов ще участва в интервенцията. Не мисля, че е удачно да го местим в София в това състояние", сподели синът на Стефан Данаилов Росен Цанков.

Директорът на частната бургаска многопрофилна болница "Бургасмед" Стоил Апостолов обяви пред Нова тв, че състоянието на актьора е стабилно.

"Днес ще бъдат назначени допълнителни консултации и изследвания. Той ще бъде подготвен за евентуална операция, която обаче не е спешна. Кога точно ще бъде извършена интервенцията, ще бъде решено до 48 часа", допълни той.