Историята започва съвсем просто - един мъж от Перник решава да си купи лека кола. Но изведнъж нещата завили в погрешна посока и така… 7 години собственикът не може да си вземе превозното средство от паркинг. 

В началото всичко минало по план - возилото било регистрирано по надлежния ред в местния КАТ с всички нужни документи - италиански талон, договор за отчисление на колата, фактури, екотакса, “Гражданска отговорност”. Колата минала и пълна проверка. 

Автомобилът в крайна сметка бил регистриран, а перничанинът Росен Георгиев я ползвал със здраве цели няколко месеца. Тогава решил да я продаде. И уж нормалната история приключила тук. 

След като сделката между купувач и продавач приключила съвсем нормално. Двамата дори я заверили пред нотариус. Новият собственик отива в столичната „Пътна полиция”, за да регистрира автомобила на негово име. Оказва се обаче, че той има интервенция на рамата.

Интервенция, за която никой не знаел. Колата била конфискувана и продавачът бил привикан за изясняване на ситуацията. Образувано е досъдебно производство срещу неизвестен извършител, който е подправил или заличил идентификационен номер на МПС.

Съдът постановил, че парите на купувача трябвало да бъдат върнати. А за Росен… настанали тежки времена.

“Съдия изпълнител, запор на имущество, лихви… Миналата година реших да оправя всичко - платих 15 500 лв.”, разказва потърпевшият пред Нова тв. 

И въпреки това Росен… не може да си вземе колата. Причината - задържането на автомобила според прокуратурата е на абсолютно законно основание и тя не следва да бъде върната, тъй като представлява веществено доказателство. Разследването обаче е спряно още през 2013 година. Извършителят, подправил рамата, така и не е намерен.

А колата на Росен стои на паркинг без право да се движи и… се разваля. А собственикът е принуден да ходи само на свиждане на своя лек автомобил. 

“Дори и да не става за каране, искам да я оставя на автоморга и да взема някой лев за нея, макар и минимален”, надява се перничанинът.