Двете осиротели деца на жената, която беше заклана от мъжа си вчера през нощта в Гложене, са настанени при роднини. Това се наложи след като се оказа, че няма кой да се грижи за тях, пише BulNews.

Сигналът за кървавата семейна драма беше подаден около час след полунощ вчера, след като 37-годишният Григор Георгиев заклал жена си - 28-годишната Дарина Стефанова, а след това сам се наръгал със същия нож.

Всичко това е станало пред очите на едно от децата им, докато другото спяло в съседната стая. Пристигналият екип от спешния център, само е констатирал смъртта на майката, а мъжът е закаран във врачанската болница, като по непотвърдена информация няма опасност за живота му.

Хората в селото са шокирани и недоумяват какво е накарало Гришата, както го наричат и познават самите те, да извърши това зверство. Съселяните му го определят като работлив, като преди време гледал голямо стадо овце, но ги продал. Последно Георгиев работил в София, а според хората, за семейния бюджет му помагала тъщата, която работела по чужбина.

„Той беше много борбен, работеше постоянно –  косеше с косачка, гледаше овце, прасета, телета, работеше много“, разказа мъж от селото, който го познавал.

Неофициално в селото се шушука, че поводът за кървавата семейна драма е ревност. Причините за жестокото убийство и опит за самоубийство тепърва ще се установяват. Домът на семейството в края на Гложене е ограден с полицейска лента, а по просторите стоят неприбраните детски дрехи.