Майката на Мартин Трифонов, сочен за извършител на тежкото убийство на 7-годишното момиченце, показа тайния дневник на сина си.


"Вероятно този човек има талант. Майка му вероятно това се опитва да направи, като ни представя тези картини, да го покаже в една негова артистична, човешка страна. Вероятно това е неговата форма на изява на вътрешните конфликти и обърканости.

Тук може да се разпознаят женски гърди, виждат се някакви затворености, някакви по-скоро източни мотиви, нещо източно, нещо остро, които най-вероятно е опитвал да рисува.

Най-вероятно той е чел такъв тип литература", посочи психологът Младен Владимиров пред 
bgonair.bg. Трудно може да се разбере много от чертежите и рисунките на човек, без той да присъства при психолога.

Но специалистите все пак са категорични - той всъщност е рисувал женско тяло, но през линията за мода, търсил е някаква стилистика, но женското тяло е без първични полови белези.

А според Владимиров това ясно показва, че може да се приеме хипотезата, че има педофилски наклонности, че е искал по-детски изглеждащо тяло, което е по-слабо, по-малко, без гърди.

"Той е имал такъв тип фантазии преди момента на извършване на престъплението. Едва ли това е спонтанно и импулсивно решение, едва ли е повлиян точно от алкохола, по-скоро според мен той дълго време в себе си е планирал нещо подобно, вероятно се борил с това през такива арт техники", смята специалистът.