Недостатъчен изобретателен дух издаде муле, опитало се да пренесе кокаин под перуката си. Мъжът е бил спипан от митническите служби на летището в Барселона.

Властите забелязали колумбиецът, който не само се държал нервно, но и имал доста странна фризура. Очевидно бил с перука, но прическата стояла неестествено. Оказало се, полицията с право подозира пътника, пристигнал с полета от колумбийската столица Богота. Той се опитал да пренесе под перуката си половин килограм кокаин през границата.

Властите на терминала в Барселона бързо спрели подозрителния пасажер и го помолили да свали перуката си. Под нея полицаите открили пакет, залепен с лепило за темето му.  Оказало се, че вътре има точно 503 гр. бяло прахообразно вещество, което реагирало на кокаин, разказват от “Гардиън”.

Това не е първият случай, в който мулета, дегизирани като най-обикновени пътници, се опитват да пренесат дрога през границата. Веднъж представители на властите открили на летището в Барселона пакет, прикрепен към корема на мъж, който признал, че преди това погълнал и 35 презерватива, в които имало дрога.

Освен това перуките също не са новаторски подход в трафика на наркотици. Преди четири години жена е била арестувана на летището в Мадрид заради опит да пренесе близо килограм кокаин, пришит към перуката и. Властите открили и почти двойно количество наркотици в гръдните и импланти.

По данни на Европейския съюз Испания е една от шестте страни, които оглавяват класациите за употреба на кокаин. Освен това южната държава е един от най-големите консуматори на канабис.