Гори неработещо сметище в Пазарджишко! Огънят е избухнал край село Ветрен, сигнализира читател на Glas.bg.

Според него огнените пламъци са обхванали и близката гора, която вече е започнала да гори. Черният облак дим се вижда от далеко.

Към мястото на инцидента в момента пътуват четири коли на пожарната.

ОБНОВЕНА В 17 ЧАСА: Екипи на пожарната гасят вече пожар в землището на Ветрен. Сигнал за разразилия се пожар е получен днес около 13.30ч. По първоначални данни огънят тръгнал от сметището на градчето, а от там по сухи треви и храсти се прехвърлил в близката гора и обхванал близо 120 декара от нея. На място незабавно са изпратени всички дежурни смени от огнеборци при Районните служби "ПБЗН" в Пазарджик, Белово, противопожарния участък в Септември, както и допълнителни екипи от районните служби във Велинград, Пещера и Панагюрище.

Пожарникарите са на място с четири противопожарни автомобила и пет джипа, като в гасителните действия активно участват и лесничеи от Горското стопанство в Пазарджик. Предприети са действия за ограничаване на пожара. 

ОБНОВЕНА В 19 ЧАСА: Големият пожар продължава да бушува в гора край пазарджишкото град Ветрен. Близо 100 души се борят с огнената стихия. Към момента общата площ на пожара е около 200 декара в това число ниска дъбова гора, храсти и пасища. На мястото са дислоцирани 56 пожарникари от цялата област. Заедно с тях със стихията се борят и 32-ма горски служители и петима доброволци. Гасителните действия се затрудняват от силния и бързо сменящ посоката си вятър, сухото време и силно пресечения терен.

Работата по локализирането на пожара продължава.