Има алтернатива, но не е по-добра от ПП ГЕРБ. Това каза министърът на финансите Владислав Горанов по време на основното предизборно събитие на ГЕРБ.

„Само за 5 години БВП е нараснал с 40 на 100. Положителна тенденция се наблюдава, спрямо предходното четвъртмесечие. Предвидихме увеличение на минималната работна заплата на 650 лв. и стриктно работим за това“, посочи той.

„Предложихме мерки за връщане на деца в училище, само за две години върнахме 42 хил. деца. До края на 2021 ще се работи само на последните 82 км. от Велико Търново до Търговище“, допълни Горанов.

„Използването на лъжата в политиката не е помогнало на никого. Това е престъпление срещу поколенията. Искам да завърша с това - алтернатива има, но не е по-добра от ПП ГЕРБ и това, което трябва тя да даде“, добави той.

Събитието се провежда в зала „Арена Армеец“ в присъствието на хиляди активисти на партията. То започна с изпълнение на българския и европейския химн. Специален гост е кандидатът на ЕНП за председател на следващата Европейска комисия Манфред Вебер.