Очаквано! Областният управител Здравко Димитров е кандидатурата на ГЕРБ за изборите в Пловдив, съобщи TrafficNews.bg 

Димитров е бил посочен лично от премиера и лидер на партията Бойко Борисов, а Изпълнителната комисия го е утвърдила официално. На срещата днес при премиера са присъствали и Здравко Димитров и Иван Тотев, като е обсъждана и стратегията за изборите. Не е ясно дали Здравко Димитров ще оглави предизборния щаб на партията, или това ще бъде областният координатор Иван Тотев.

Тепърва ще се уточняват и кандидат-кметовете по райони и изборните листи. Кой е Здравко Димитров? Роден е през 1963 година в Пловдив, като от 1981 до 1991 година е състезател по баскетбол, играл в ЦСКА и "Академик". Зико има мачове и за национални отбор по баскетбол през кариерата си. След нея той започва частен бизнес, а паралелно с това е и президент на пловдивски тим "Академик" - от 1994 до 2007 година.

Той е сред учредителите на ГЕРБ в Пловдив, като от 2007 до 2011 година е районен кмет на "Западен". След това той е назначен за областен управител. Следват два мандата като депутат, като вторият му не е пълен. На последните местни избори през 2015 година той е независим кандидат за кмет, подкрепен от Реформаторския блок.

След изборите той отново е назначен на поста областен управител. Има бакалавърска степен по спортна педагогика и магистърска по публична администрация от ПУ "Паисий Хилендарски", както и магистратура по финансов мениджмънт от Стопанската академия в Свищов. Семеен с две деца.

Изпълнителната комисия на ГЕРБ също така утвърди Диана Иванова за кандидат за кмет на община Русе. В момента Иванова е директор на Професионалната гимназия по облекло в града. Тя е магистър по "Автоматизация на производството" от РУ "Ангел Кънчев". Освен това през 2018 г. е отличена с наградата "Директор на годината" на Синдиката на българските учители, притежава и грамота "Посланик на Русе" за високи постижения и принос към подобряването на имиджа на Русе и утвърждаването му като модерен и културен европейски център.

За кмет на Хасково Изпълнителната комисия на ГЕРБ утвърди кандидатурата на Станислав Дечев. В момента той е областен управител на Хасково. Дечев е магистър по "Автоматика и системотехника" от пловдивския филиал на Техническия университет в София. Работил е в ДФ "Земеделие" – Хасково, бил е и общински съветник в Хасково.