Днес започва поредният ремонт на ремонта на отремонтираната столична улица „Граф Игнатиев“. Строители сега дупчат, за да поставят новите ограничители, които ще разделят пешеходците от трамвайното трасе. Разделителите ще представляват 60-сантиметрови колчета и ще заменят сегашните, които станаха известни като „перки на акула”.

Първоначално ще бъде поставена бетонова основа, на която ще се закрепят и колчетата, обясниха от „Московска“ 33 пред „Монитор“. Самите перки пък няма да бъдат премахнати веднага, а постепенно, за да не остава улицата без ограничители. Поставяне на разделители е по искане на „Пътна полиция“.

До подмяната на перките се стигна след като няколко души пострадаха при спъване в тях. Това ще е втората смяна на ограничителите по улицата. Първите съоръжения бяха подменени през декември миналата година, заради големината им.

От общината тогава се мотивираха, че заради размера им много хора ги използват за сядане. При последния инцидент с перките 62-годишен мъж, въоръжен с щанга тип „кози крак“ откърти ограничителите и ги хвърли върху трамвайните релси. Той обясни, че се вбесил, след като жена му се спънала и окървавила лицето си. Разгневеният съпруг бе задържан за 24 часа и заяви, че съжалява за постъпката си, но все пак е доволен, че е постигнал търсения резултат - да се предотврати бъдещи инциденти.