Пловдивските криминалисти, съвместно с Окръжна прокуратура, разбиха депо за дрога във Велико Търново. Информацията за дистрибуторите на хероин била дадена от спипаните преди седмица фризьорки от Столипиново, за които по-рано днес съобщихме.

След специализираната полицейска операция в понеделник в Пловдив двете фризьорки - 37-годишната Елена Тодорова и 24-годишната Селвет Хюсеин споделили от къде идва наркотикът. Те посочили на разследващите адрес в старата столица, след което операцията продължила от пловдивските разследващи. В Търново органите на реда открили депото, съобщи TrafficNews. Там се натъкнали на още от хероина, както и 1 кг кокаин. Общо дрогата била около 6 килограма, като все още не е направена експертиза на веществата.

По време на операцията има още задържани лица.

Утре на съвместен брифинг между Окръжна прокуратура и директора на ОД на МВР ще бъдат разкрити подробности около операцията.

Двете задържани фризьорки са били освободени срещу парична гаранция в размер на 3 хиляди лева, а спрямо турския гражданин  Юзил Окръжен съд - Пловдив взе постоянна мярка „задържане под стража”. В деня на акцията у Юзил органите на реда са открили 257 грама хероин и по-малко от половин грам кокаин. Заедно с двете фризьорки тримата са разпределяли наркотика и са го пласирали в малки количества.