Френски тираджия е заловен от "Пътна полиция" при РУ - Берковица вчера с 3,00 промила алкохол в кръвта на издишания въздух, съобщиха от полицията в Монтана.

На 22 август в 19:10 ч. на ул. "Александровска", до бензиностанция в Берковица, униформените спрели за проверка товарен автомобил "Unic" с френски регистрационен номер, управляван от 30-годишен французин, собственик на автомобила. Водачът се съгласил с показанията на техническото средство, но отказал да даде кръв за медицинско изследване.

Малко по-рано същия ден, в град Вълчедръм, 52-годишен неправоспособен водач от същия град управлявал "Мерцедес Е 290 ТД" с монтанска регистрация, загубил контрол, излязъл извън пътното платно и се забил в бордюр. При извършената проверка на водача с алкотест са отчетени 3.36 промила концентрация на алкохол в издишания въздух.

На нарушителя е издаден талон за медицинско изследване, приел е показанията на техническото средство и също е отказал кръвна проба. По случая е образувано бързо производство. На водача са съставени 5 акта за нарушения. Задържан е за 24 часа в ареста. Работа по случая продължава.