Ремонтът на съоръжението на АМ „Струма” при Дупница ще струва около 1 милион и 800 хиляди лева. Това обяви в предаването „Тази сутрин” по bTV председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура” Георги Терзийски. По думите му от АПИ не са давали разрешение за съхраняване на боклуци под съоръжението. 

В пространството под моста отпадъци и материали няма, заяви Георги Терзийски.

Той обясни, че  клипът, разпространен от община Дупница, на който се вижда струпването на нови отпадъци под съоръжението, е от деня, в който собственикът на терена предявил претенции, че това са негови материали и, че от АПИ могат да ги увредят, ако ги транспортират.

„След негов сигнал до правоохранителните органи бяхме принудени да спазим закона и да върнем материалите, които той да извози до сметището в Костинброд”, обясни още Георги Терзийски. 

Той беше категоричен, че от АПИ не са давали разрешение за съхраняване на боклуци под съоръжението. Вчера на срещата с представители на Министерството на регионалното развитие и благоустройството е взето решения как да се принуди собственика да изчисти терените. 

Нямам информация АПИ да е давала разрешение или становище за това, около съоръжението да бъдат съхраняване такива материали, заяви Георги Терзийски. Той посочи още, че АПИ изгражда и поддържа пътища, а не изпълнява дейности по управление на отпадъците. 

За увредения мост на магистрала „Тракия” председателят на Управителния съвет на АПИ обяви, че това е след инцидент през 2017 г.. По думите на Георги Терзийски мостът е включен в плановете на Агенцията за ремонти.