Джебчийките Тотка Димитрова и София Иванова, които бяха заловени след удар в Лондон, най-вероятно ще се сдобият с нови съпрузи след като излежат присъдата си. Двете крадли имали отработения навик да сменят фамилиите и личните документи след всеки случай, когато са арестувани при гастрол в Западна Европа. Това разказаха пред TrafficNews криминалисти, които са наясно с кариерата на 48-годишната Тотка и по-младата с 25 години София.

Тандемът е заработил солидна сума от тарашене на чанти и портфейли в Германия и Испания, преди да се озове в британската столица. Там двете бяха разкрити как ровят в чантите на посетители на магазин в популярния сред туристите квартал Ковънт Гардън.

След като бяха разпознати по записа от охранителните камери, българките бяха арестувани и осъдени по бързата процедура на 18 седмици затвор. 

След излизането им на свобода почти сигурно Тотка и Софка, както е известна София, ги очаква развод и нов фиктивен брак. "Това е принцип в тази професия, хванат ли те, сменяш името и държавата", обясняват полицаи, които разследват джебчийските кланове.

За престоя си в Лондон Тотка и София са били подсигурявани от истинските си мъже, които са бащи на децата им, научи TrafficNews.   В самолета за Албиона с двете джебчийки са пътували мъжът на София - Георги Динков Василев и неговата майка Иванка Динкова Василева, както и бащата на трите деца на Тотка - Николай Илиев Събев. 

Според обичайната схема на работа на крадлите техните помощници се включват, когато трябва да отвличат внимание или да предизвикат суматоха, за да улеснят ужилването на набелязаните жертви.

Три дни след ареста на Тотка и София, който се е случил на 29 юли, цялата "логистична група" на двете се е изнесла от Острова.

Това обаче не е станало с обратен полет, а с автомобил с британска регистрация. Пристигането на гастрол с полет и завръщането със закупена на място кола също е обичайна практика за ударния тандем джебчийки, твърдят полицейски източници.

Заради големите поразии, които вършат родните крадци в Западна Европа, местните полицейски служби обменят и координират с българските си колеги информация за най-изявените от тях. 

Въпреки това сръчни български ромки продължават да са бич за повечето страни от ЕС, където гастролират редовно.

Очаквайте скоро в TrafficNews подробности за известния джебчийски род на Динко Василев!