Във връзка с честването на 134-годишнината от Съединението на България и празник на Пловдив, организаторите уведомяват, че на 6 септември 2019 г. за тържествената заря-проверка в района на площад „Съединение“ в Пловдив няма да бъдат допускани граждани в нетрезво състояние, с агресивно поведение, с обемисти багажи и предмети, огнестрелни оръжия, пиротехнически изделия, остри предмети, стъклени бутилки и др.

От съображения за сигурност за времето от 16 до 22 часа на 6 септември се забраняват полетите на дронове, както и на всички безпилотни и пилотирани летателни средства с изключение на излитащите и кацащите самолети на летище „Пловдив“,  в зона от въздушното пространство с радиус 1000 метра и височина 1000 метра над терена, с включен буфер за безопасност, над площад „Съединение“.

Организациите и политическите партии трябва да заявят поднасянето на венци до 12 часа на 5 септември на имейл [email protected]. Входът за представителите на организациите, които са заявили в Община Пловдив полагането на венци, е откъм улица „Хан Кубрат“ от страната на Археологическия музей, не по-късно от 19.15 часа.

Тържествената заря-проверка на площад „Съединение“ започва в 20.30 часа. Движението по бул. „6 септември“ в участъка от бул. „Цар Борис III Обединител“ до бул. „Руски“ ще бъде спряно за движение на МПС от 09.30 часа до 13.00 часа и от 18.00 до приключване на събитието.

Информация за промяната в маршрутите на автобусите от градския транспорт може да видите на сайта на Община Пловдив.

Що се отнася до пътната обстановка, всички технически средства ще бъдат впрегнати по улиците и булевардите в града, както и по входно-изходните артерии.

„Ще следим внимателно трафика, а където е необходимо, ще изпращаме допълнителни сили. Ще се правят проверки на водачите за алкохол и наркотици, както и ще се следи за спазването на скоростта. Припомняме на гражданите и гости на града, че паркирането в централната градска част ще е затруднено. За 6 септември ще се следи за коли, намиращи се до събитията. Приканваме живущите, паркирали до охраняемите зони, да отстранят колите си”, каза инспектор Ботьо Гиргинов от сектор "Пътна полиция" в Пловдив.