29-годишна жена от Шуменско отива на съд по обвинение за убийство на двумесечното си бебе, което возила на задна седалка в автомобила без специално бебешко столче.

Обвинителният акт срещу Атче Салим е внесен в съда и предстои да бъде насрочено и самото дело, съобщи говорителят на Окръжната прокуратура в Шумен Яна Николова.

Тежкото ПТП станало на 29 април м. г. на главния път Шумен - Силистра между селата Венец и Изгрев.

Към 14:30 в неделния ден се сблъскали "Рено", управлявано от Салим и микробус "Форд".Близо до разклона за село Осеновец – "Реното" излязло от пътя и се забило в идващ отсреща микробус. В колата при Атче Салим пътувала приятелка, а на задната седалка - три деца, сред които и 2-месечното бебе на шофьорката.

В колата имало и детско столче и бебешко кошче, но кошчето не било закрепено за седалката с колани, а го дали на най-голямото дете да го държи в скута си, докато се возят.

Според прокуратурата обвиняемата Атче Салим е допуснала нарушение на Закона за движение по пътищата като е навлязла в насрещната лента и като е превозвала дете под 3-годишна възраст в МПС, което е било без оборудване със система за обезопасяване.