Премиерът Бойко Борисов коментира кандидатурата на омбудсмана Мая Манолова за кмет на София и даде да се разбере, че я е подкрепил да стане обществен защитник, но не я признава за номинация на БСП. 

"ГЕРБ мечтаеше за отмъщение заради Костинброд. Станишев и Мая Манолова внесоха сигнала. Оказа се, че е брак. ГЕРБ искаше да отмъсти, но аз им казах, че такъв човек ми трябва за омбудсман, в това мога да се закълна във внуците си. БСП изгониха Мая, а ГЕРБ я подкрепи. Като омбудсман се справяше добре - не съжалявам, правилно съм постъпил", категоричен бе премиерът. 

"Надявам се с Фандъкова да проведат една коректна кампания. На Фандъкова съм дал пълните права - за които имаше съмнения, да ги маха, сама да си прави листата", обясни Борисов. И намекна, че не вижда в лицето на омбудсмана номинация на БСП. 

"Не е честно да се скрият зад Мая… Тя идваше при мен и ми казваше: "Аз искам да съм си омбудсман, както ти искаше да си главен секретар", моите приятели знаят, че моята любов е МВР и ако имаше как да съм си главен секретар. Тя каза: "Аз искам да съм си омбудсман и за това я подкрепях в закони, във всичко, което иска, а сега реши да е кмет… Така че Фандъкова с право ми се сърди, за това че е идвала много по-малко при мен и много по-малко съм и помогнал по времето когато е била кмет", каза още Борисов. 

Премиерът коментира и катастрофата с омбудсмана, която стана вчера и обвиненията, че е пратил хора да следят Манолова, докато си прави прическа.
"За жените е важно да ходят на фризьор, да им правят фъш-фъш и обем. Аз сам се подстригвам, но моята прическа е елементарна. Искам да ходя на фризьор, но няма какво да фризирам", отвърна той с усмивка.

Той разказа за случай, когато бил казал на председателя на бюджетната комисия Менда Стоянова да отиде в парламента, а тя е отказала. По-късно от "жените в ГЕРБ" разбрал, че причината била, че косата й е мазна.

"До ден днешен знам, че преди някоя жена да излезе по телевизията, трябва да отиде да й направят обем. Така че няма по-нормално нещо от това да отидеш на фризьор – това е уважение и към себе си, и към другите хора", заключи Бойко Борисов.