Първа жертва на урагана Дориан. Стихията достигна пета степен и удари Бахамите. Скоростта на ветровете надхвърли 350 км/ч. Това е най-силната буря, която удря Карибския регион в наши дни. 

Властите в няколко щата наредиха евакуация на хората, живеещи по крайбрежието заради опустошителния ураган. 

На Бахамите вече има сериозни наводнения. Водата е заляла къщи, а силните ветрове са отнесли покриви. Властите предприеха евакуация, още когато стихията набираше скорост. Много хора се подслониха в бункери, но част от населението, живеещо в по-ниските части на островната държава, са решили да не уважат предупрежденията, съобщи "Гардиън". 

"Когато ветровете стигнат определена сила, вече няма да можем да отговаряме на сигнали", заяви шефът на Националната спасителна служба Дон Корниш. 

По информация на местни медии първата жертва на стихията е 7-годишно дете.

След около два дни се очаква "Дориан" да удари източната част на Флорида, по-точно Палм Бийч. В три щата е обявено бедствено положение.

През последните години общо пет подобни урагана са се оформили в Атлантическия океан. Силата на ураганите се измерва по петстепенната скала на Сафир-Симпсън. Ураганите от пета степен са с ветрове със скорост над 252 километра в час. 

През 2005 г. ураганът Катрина, също от пета категория, причини катастрофални наводнения и смъртта на над 1800 в районите в САЩ по брега на Мексиканския залив.