Астрологът Василиса Володина обясни защо не трябва да пазарувате по време на Ретроградния Меркурий, а ако не можете без пазаруване, тогава трябва да бъдете особено внимателни.

Експертът подчертава: По време на обратното движение на Меркурий всички взети решения могат да се окажат неефективни. Струва си да се откажете от всякакви излишни украшения и да отложите покупката до по-късна дата. Особено ако подобна вещ вече имате.

Ако покупката не може да бъде избегната, трябва внимателно да обмислите всички подробности и да проверите съдържанието на опаковката. Ако говорим за домакински уреди, уверете се, че устройството работи и непременно вземете касов бон на касата.

Искайте разписка, не отрязвайте етикетите и не унищожавайте красивата опаковка, докато не сте сигурни, че със сигурност ще запазите артикула при себе си, тъй като много често по време на Ретрограден Меркурий следващата стъпка е да се опитате да върнете закупените стоки обратно на продавачите, добави тя в интервю за NEWS.ru.

Единственото нещо, за което си струва да харчите пари, са стоки и услуги, които ви помагат да разберете себе си.

"Консултация с психолог, компетентна книга, опити за изучаване на астрология. Всяко действие, което помага да се справите със собствената си потисната болка, ще бъде подходящо" - смята астрологът.